Seri Pelajaran Bahasa Sunda Bagian 5 (Sundanese Language Lesson part 5), Ngaran-ngaran Rupa-rupa Kasakit

Ngaran-ngaran Rupa-rupa Kasakit (nama-nama macam-macam penyakit pada tubuh)

(Sundanese Language Lesson Part 5, The names of various diseases on the body)

Ngaran Kasakit, rupa-rupa kasakit
Pada kesempatan ini kita akan mempelajari Seri Pelajaran Bahasa Sunda bagian 5 yakni tentang " ngaran-ngaran rupa-rupa kasakit " (nama-nama macam-macam penyakit pada bagian tubuh).


  • Babareuhan = kasakit (busung lapar), barareuh meh saluar awak; kasakit bareuh di hiji tempat dina awak (semu muncunghul kawas bisul, ngan taya mataan)
  • Balas bogo = kasakit kulit sabangsa hapur, warnana bodas, semu karadak
  • Borok = kasakit kulit mangrupa koreng
  • Botoleun = kasakit dina dampal suku anu liangan
  • Budug = kasakit kulit, barudus atawa carenang, biasana arateul lantaran kuman
  • Bungkul = sabangsa bisul ngan leuwih teuas
  • Cacar = kuris, kasakit kulit nu babari tepa, carenang dina sakujur awak
  • Cacingeun = kasakit (budak) dina beuteung lantaran cacing.
  • Cenang = sarupa bisul ngan leutik, aya nanahan, biasana lantaran ateul nu digaro, tuluy infeksi
  • Conge = kasakit dina jero ceuli (budak), kaluar nanah.
  • Daging jadi = daging anu jadi teu samistina tur ngalantarankeun ayana kasakit, daging jadi biasana dina tikoro, leungeun, jsb
  • Ewateun = kasakit kulit, warnana semu beureum ngagebleg (meh siga kulit ganas). karasana ateul, renyem; ganaseun sok aya oge nu nyebut "sekat".
bersambung (to be continued...)

Demikian beberapa nama macam-macam penyakit pada tubuh dalam Basa Sunda (Bahasa Sunda). Semoga bermanfaat dalam ngamumule basa jeung budaya sunda (menjunjung tinggi Bahasa dan Budaya Sunda).

BACA JUGA :


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih telah membaca artikel blog ini. Senang sekali bila Anda berkenan meninggalkan jejak dengan memberikan komentar positif untuk perbaikan dan pengembangan blog ini. Silakan lanjut untuk membaca artikel Menarik lainnya.
Semoga blog ini bermanfaat. Terima Kasih, Hatur Nuhun.